MČR 2024 MK Kardašova Řečice

Tudíž pojďme začít hezky od začátku,kdy historicky první pylony se konaly pod záštitou MK Kardašova Řečice na modelářském letišti „La PLEŠE“ (místní přezdívka). Musím opravdu tuze moc pochválit pořadatele a to ve všech směrech. Nádherné letiště zasazeno pod remízkem u rybníka vám prostě dokáže učarovat. Catering byl jak v intercontinentalu od snídaně přes oběd a večeří konče. Ještě na žádné akci jsem nesnídal hovězí vývar a obědem pokračoval přes vepřové koleno a večeří konče u výborného guláše a málem bych zapoměl na místní cukrářské „ňamky“ !!!

V pátek 28.června jsme postavili pylonářskou trať,kde za jedničkou byl cca 80.metrů rybník a každý si radši dával „majzla“ aby tam nezahučel. Osobně jsem pojal trénink jako,že musím dát minimálně 12.startů abych to dotáhl na letošní 300.start mezi pylony. Po 13h. jsme měli s Martinem splněno a natrénováno ! Pak mě Mazánek vystavil stopku pro mé dobro,abych nebyl moc unavený a přelítaný. No chopil se foťáku a šel udělat pár snímků z tréninku a 2x jsem vypustil Mazanýmu jeho F3Déčko.

Třeba Cíňa , Honzík a Luky dorazili až před 18h. a i Sam tomu moc nedal s tréninkem. George a Nihilák si potrénovali o něco více,ale kolem 19h. se nebe zatáhlo a spustila APOKALYPSA s neskutečným fičákem a 10min. krupobití dalo všem přítomným co proto !!! Všichni viseli na stanech a pergolách, úplně „zalitý“ na turch und durch !!!

V sobotu po nástupu v tom měl pořadatel od začátku jasno a stihnout (6.kol a na neděli dolítat 2.kola) se ukázalo jako snadno splnitelné. Jenomže jsem zapoměl dodat,že od pátku jsme měli zalito tak,že pro spalováky a to konkrétně pro F3T to byl očistec přes vysychající kačírek startovat !!!

K samotnému závodu mě spíže udivilo,že nikdo z kluků (F3D) se nedostal s časy pod 60s. !!! To „elektrikáři“ se pohybovali na 57-58s. (tedy pouze někteří). V 18.30 bylo šesté kolo za námi a po celý den bylo nádherně až skoro vedro a vál slabý zadní vítr. Na popud místních znalců jsme se vydali schladit do pískovcového lomu. Fakt PRIMA závěr dne…..

V neděli jsme pokračovali o 9.30h. a začli se dít věci mezi pylony a to hlavně v elektrické kategorii F3E padaly NEUVĚŘITELNÉ časy !!! Cíňa dal 53.72s. Mr.Mojo 54.26s. Honzík 55.90s. a George 56.44s. Whauuu… A začlo to být neskutečně vyrovnané mezi 2. a 4. pozicí ! Cíňovi se ale z prvního „fleku“ nechtělo a v posledním 8.kole předvedl čas 55.13s. a pojistil si VÍTĚZSTVÍ ! Já musel předvést ještě jeden famózní start a to se bohužel povedlo jen z poloviny , protože když se časomíra zastavila na 53.70s. svítila tak i jedna „kočka“ na dvojce a k výslednému času mě bylo přičteno +10% na hodnotu (59.07s). ! Poté se do toho opřel i Honzík a dal 55.78s. ale taky s „kočkou“ na jedničce (61.36s.) a poslední šel na věc George který „neposekal“ a zaletěl 59.55s. a tím bylo hotovo,protože od 2.místa po 4.místo byli mezi námi sekundové rozdíli !!!

V F3D Hanzi PETR konečně předvedl 59.30s. a tím se stal prvně Mistrem ČR ! V F3T máme také nového Mistra ČR,který zvítězil též prvně v životě a je jím Jirka „Nihilák“ Novotný. A konečně v F3E nic nového neproběhlo a již po několikáté se stal Mistrem Tomáš „Cíňa“ Ciniburk ! Pánové všem velká GRATULACE…

Ještě bych rád zmínil některé piloty viz. Luky Doubrava ,který prvně v životě startoval s F3T a polítal skutečné borce a umístnil se na 3.místě a i v F3E si zaletěl odobák 62.04s. V F3E měli jednoho nováčka Martina Culka,který na svém prvním závodu obsadil 8.místo a i Stanley si vyzkoušel jak se lítá s elektrikou,ale spíže prožil smolný víkend , kde „crashnul“ obě své éra (Avionik+Nemesis) , ale naštěstí jen decentně,že půjdou celkem dobře repasovat. Svou návštěvou nás poctil i Fanda Nodes s Nikoláskem, který si skočil 3x mezi klacky,ale též jaksi taksi zavrávoral a éro „krapánek“ pochroumal.

začátek vodníků v čechách

Poděkování patří pořadateli MK Kardašova Řečice,který opravdu zajistil skvělý „MAJSTERŠAFT“ a klukům co soudcovali na pylonech a i časomíře,kde někteří prvně v životě si vyzkoušeli mačkat časy 53,54,55 a to Vladěnce , Terce a siru Petmenovi a Zdeničce za obsluhu tabla a konečně i Míše , která se zlepšuje závod od závodu v práci s tlampačem a má přehled kdo s kým , kde a kdy startuje….

Tím vlastně pro letošek odzvonilo pylonářům na české půdě ještě před prázdninami a pro některé teamy co se chystají letost do zahraničí sezóna zdaleka nekončí. Držme jim tedy palce ….

krátké video z MČR 2024 : https://youtu.be/WSjD-C_NflA?si=IRV7WjzwoBBsfft_

kompletní fotogalerie z MČR : https://photos.google.com/share/AF1QipN-ZG6aTGAcT9iPYnOpR6pNozWXuyl5kdrdyYqw6GDfTf4gTRM1pzrrSubT2CKhqg?key=TkdsRlRSa21hcWpzNGI0d05oR2J6alJYNE1nMUN3

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*