NORMANDIE /Creully : VÝSTŘEL NA MĚSÍC… 6./8.září 2024

Naše cesta započala v Blatné,kde jsme měli rande u Sama. Již od dubna jsem tvrdil klukům,že do Normandie nejedu,protože jako šofér kamionu,který „točil“ 10.let Británii si užil své!

Naprosto standardní počasí u kanálu La Manche je fičák a 10x za den tam zmoknete !!! Jenomže,když v „bydlíku“ zbude místo,kde osádka vozu může být až 4.členná a já se dozvídám od Sama 3.dny před odjezdem,že na palubě budou jen Hanzi , Sam a Mazánek, protože Georgino jede s Martičkou jejich „bydlíkem“ a chtějí ještě „reisovat“ a vidět klášter Mont Saint-Michel na pobřeží atlantského oceánu.

Tak v tu ránu zbývá ještě jedno místo a já hned vím,že by to byla škoda nevyrazit s klukama a uklidňuji se slovy: mohlo by to klapnout s počasím, mohlo by mohlo…

Cesta dlouhá 1500km utekla jak nic a když vyráželi z Blatné bylo na teploměru +30C ! Ale již za Saarbruckenem hned jak jsme vjeli do Lotrínska , žačalo pršet a to vydatně !!! Ve čtvrtek projeli Méty,Reméš a mířili dále na severo-západ, za stálého vydatného deště ! Když jsme projeli Le Havrem již u pobřeží Normandie začalo se to vybírat ! Stavěli se v městečku Trouville sur Mer na exkurzi a bylo krásné vidět Mazánka jak je v sedmém nebi,protože jak on miluje Francii, tak snad nikdo více !

Ještě jsme navštívili jednu z pláží Sword Beach,kde se spojenci 6.června 1944 vylodili.

V podvečer dorazili na modelářské letiště v Creully,kde už bylo vše nachystané.

Páteční trénink proběhl až s podivem v dobrém lehce větrném slunečném počasí a nálada stoupla až do oblak  !!!

Dle mého moc pěkné letiště,ale pořadatel nám postavil pylony lehce na kříž a hodiny pod „jedničkou“ pylonem chyběly a nacházely se 30.metrů vpravo v ose letištní plochy. Spousta pilotů i včetně mě se tam vůbec nemohla „napasovat“ a stále to svádělo létat v ose letiště i když trať stála úplně jinde !!! DEPO bylo nebezpečně blízko a některá éra začala létat nad ním !!!

No a přišla sobota ráno,kdy už na střídačku pršelo a foukalo,přesně jako v Normandii !!!

Po odlétání prvního kola , kdy šla na řadu nejprve F3T nasledována F3D a kolo uzavíraly elektriky F3E ,už pomalinku začalo počasí „úřadovat“ !!! Došlo na nucenou obědovou pauzu,kde druhé kolo zvládli úspěšně odlétat jen F3Téčkaři a F3Déčkaři byli někde v půli druhého kola,ale již měli též smůlu,protože opět se nebe zatáhlo a spustil se déšť a na F3Éčkaře už nedošlo !!!

Závod byl v 17h.pozastaven a piloti se odebrali na banket pod stan ! 

Neděle a pořadatel v čele s Hérvem v 10h.závod ODPÍSKAL !!! Samo.že to nikdo nechtěl,ale tohle byla Normandie ze vším co k ní patří ! Ten kdo někdy pořádal závody,dobře ví co to stojí času a příprav a Hérveho snaha přišla  „vniveč“ i když se všem omlouval tak upřímně nám ho bylo líto 🙁 Prostě taková je NORMANDIE !!!

  1. Peet Doddema 2.Mark de Groot a 3.Sam Andrlík

Jelikož měl Hérve nachystané poháry tak byli rozdány mezi vítěze „jednokolového závodu“ a já stačil pořídit jen símek se Samem ,který měl třetí nejrychlejší čas v F3E a Jirka Mazaný měl též třetí NEJ.čas ale v F3D.

Závěr : Já jsem si přivezl domů nějaký „moribundus“ a byl 14.dní na antibiotikách a Mazánek inspiraci k uspořádání poslední letošní soutěže pod názvem MĚLNICKÉ PYLONY …

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*